Klasická fazole po hustu s cibulkou

amarcha Kuchařka:

Doba přípravy: bez vaření 20minut PT0H20M libovolný Luštěniny 11 názorů

54
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Suroviny

Balíček fazole
1 velká cibule
stroužek česneku
troška másla a mouky na jíšku
kabanos nebo párek k osmažení
sůl
pepř
trošku majoránky
2 lžičky sypkého bujonu nebo půl kostky normální
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Fazoli uvaříme ve vodě doměkka (doba je různá podle druhu fazolí). Po uvaření přidáme k fazolím bujon, koření a sůl. prolisovaný česnek. Provaříme.

  2. Na trošce másla si uděláme jíšku z mouky a vmícháme do vařící fazole. Na oleji opražíme nadrobno pokrájenou cibulku dohněda kterou také vmícháme do fazole.

  3. Nakonec na pánvi osmažíme bud kabanos nebo párek.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Klasická fazole po hustu s cibulkou

  • V.Satola V.Satola(neregistrovaná)

    Ten recept je naprosto normální,vařívaly ho už úplně stejně naše prababičky,vařím i já ve vlastní restauraci a ještě si nikdo nestěžoval:-).Pokud má někdo po konzumaci jakékoliv potíže tak je to buď tím,že použil nekvalitní surovinu(y),nebo nemá v pořádku zažívací trakt a měl by navštívit lékaře.Chtěl bych dodat jen dvě věci:
    1.)budete-li vařit fazole s bobkovým listem a novým kořením,jsou pak chutnější a na závěr se také dají dochutit ještě kapkou octa nebo citrónové šťávy a cukru.Zkuste základ připravit na sádle,či kousku vyškvařeného špeku a kousek másla přidat až při dochucování,fazole mají pak ten správný ,,šmrnc".:-)
    2.)vaření velice urychlíte,použijete-li fazole v nálevu z konzervy,pak celé vaření trvá cca 20 minut,podle šikovnosti kuchaře.
    Hezký den a dobrou chuť

    Odpovědět

  • Lenka Studénková Lenka Studénková(neregistrovaný)

    Výborný recept, vařívám opakovaně. U nás se také říká "po hustu". Nepříjde mi to divné.www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    jak napsala srettka :yes::-D, pak je to v pohodě:yes:, nebojte se, rcp dávám:yes:

    Odpovědět

  • amarcha amarcha(autorka receptu)

    Já si je také namáčím den předem ale nemusí se, že jo. A řekla bych že tam tak působí i ta osmažená cibule, kterou každý snáší úplně jinak ale obecně řekla bych že nadýmání má člověk asi po každé luštěnině (aspon já teda ano)..

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Vlaďka:lepe fazole namocit den predem a nekolikrat behem namaceni vodu slit, aby v sobe nemely tolik prdofínů, pak uz nedelaji takovou paseku;-)

    Odpovědět

  • x.XXX.x x.XXX.x

    Vlaďka: Taky jste do rána nespali? :-O:-O:-O Že by do těch fazolí začli přidávat kofein a taurin? :-O:-D

    Odpovědět

  • Vlaďka Vlaďka(neregistrovaná)

    Včera jsem to dělala přesně podle tohoto receptu a celá rodina měla stejné problémy, které se níže popisují, asi něco v tom receptu je podle všeho, špatně!:-((

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, asi bych napsala nahusto, ale dělala jsem pár dní zpět něco podobného a nemělo to chybu;-):yes:

    Jaruška Veselá z Kladna: Fazole na každého působí jinak. Moje dcera je miluje, ale má podobné problémy.;-)

    Odpovědět

  • Jája Jája(neregistrovaná)

    co to má být zase za "prznění " češtiny, "po hustu" to je děs..uplně se mi dělá husí kůže když to čtu

    Odpovědět

  • kokronilla kokronilla

    tak takhle jsem fazole ještě nedělala, jen hrách. Určitě vyzkouším, a napíšu jak chutnalo.

    Odpovědět

  • Jaruška Veselá z Kladna Jaruška Veselá z Kladna(neregistrovaná)

    Měla jsem to včera k večeři a do rána jsem nespala.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo