Nutriční hodnoty (Pórkové hovězí na žampionech)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 999 kJ / 1 195 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 236,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 223,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,30 g |
Tuky | 13,94 g |
– nasycené | 6,59 g |
– nenasycené | 6,05 g |
–– mononenasycené | 5,40 g |
–– polynenasycené | 0,65 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 20,90 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 509 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 22,50 g |
– cukry | 3,90 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg hovězího masa dle vlastního výběru: kýta, kližka, líčka... | Hovězí kýta | 1000 g |
sádlo nebo olej | Sádlo vepřové | |
1 1 středně velký pórek | Pórek čerstvý | |
400 g 400 g čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 400 g |
5 stroužků 5 stroužků drceného česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
tymián nebo rozmarýn, majoránka... | Tymián sušený | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
vývar dle potřeby | Vývar hovězí | |
jíška nebo záklechtka | Jíška máslová |