Nutriční hodnoty (Pórkové hovězí na žampionech)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 999 kJ / 1 195 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 236,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 223,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,30 g |
| Tuky | 13,94 g |
| – nasycené | 6,59 g |
| – nenasycené | 6,05 g |
| –– mononenasycené | 5,40 g |
| –– polynenasycené | 0,65 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 20,90 g |
| Cholesterol | 470 mg |
| Sodík | 509 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 22,50 g |
| – cukry | 3,90 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězího masa dle vlastního výběru: kýta, kližka, líčka... | Hovězí kýta | 1000 g |
| sádlo nebo olej | Sádlo vepřové | |
| 1 1 středně velký pórek | Pórek čerstvý | |
| 400 g 400 g čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 400 g |
| 5 stroužků 5 stroužků drceného česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| tymián nebo rozmarýn, majoránka... | Tymián sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| vývar dle potřeby | Vývar masový | |
| jíška nebo záklechtka | Jíška máslová |