Nutriční hodnoty (Zadělávané kuře ve zlaté omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 434 kJ / 821 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,27 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,78 g |
| Tuky | 58,37 g |
| – nasycené | 38,91 g |
| – nenasycené | 17,54 g |
| –– mononenasycené | 15,58 g |
| –– polynenasycené | 1,96 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 6,25 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 826 mg |
| Sůl | 2,05 g |
| Sacharidy | 33,88 g |
| – cukry | 17,18 g |
| ––– laktóza | 9,98 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 kuřete (nebo 2-3 stehenní řízky) | Kuře | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 kousek 1 kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 6 kuliček 6 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 120 g 120 g sýru Blaťácké zlato | Gouda 45% t. v s. | 120 g |
| 1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| vývar + mléko | Vývar masový | |
| 150 g 150 g smetany - 31% | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 špetka 1 špetka kurkumy | Kurkuma mletá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |