Nutriční hodnoty (Falešná želví polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 760 kJ / 660 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,88 g |
| Tuky | 54,56 g |
| – nasycené | 31,48 g |
| – nenasycené | 19,16 g |
| –– mononenasycené | 15,02 g |
| –– polynenasycené | 4,14 g |
| ––– omega 3 | 0,57 g |
| Vláknina | 0,75 g |
| Cholesterol | 327 mg |
| Sodík | 70 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 25,76 g |
| – cukry | 5,05 g |
| ––– laktóza | 3,83 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 l 1 l hovězího vývaru (studený) | Vývar hovězí | 1000 ml |
| vařená kuřecí prsa nebo odřezky cca 140 g | Kuře prso | |
| 2 lžíce 2 lžíce přepuštěného másla (nebo 2 lžíce másla a 1 lžička oleje) | Ghí | 30 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| snítka snítka tymiánu nebo špetka sušeného | Tymián sušený | |
| snítka snítka oregana nebo sušené | Oregano sušené | |
| 3 lístky 3 lístky šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
| mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| čerstvá petrželka nebo pažitka | Petržel nať čerstvá |