Nutriční hodnoty (Francouzská králičí polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 385 kJ / 809 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,18 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,78 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 64,32 g |
– nasycené | 35,44 g |
– nenasycené | 23,80 g |
–– mononenasycené | 21,20 g |
–– polynenasycené | 2,60 g |
––– omega 3 | 0,24 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 671 mg |
Sodík | 206 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 7,88 g |
– cukry | 1,28 g |
––– laktóza | 0,48 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 400 g králičího masa (měla jsem jen 2 kusy hřbetu s kousky žeber) | Králík stehna | |
60 g 60 g másla na opečení masa | Máslo kravské | 60 g |
hladká mouka na poprášení masa | Mouka pšeničná hladká | |
mrkev | Mrkev čerstvá | |
petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
hrst hrst drobně pokrájeného zelí | Zelí bílé čerstvé | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1 1 rovná lžička sušeného česneku | Česnek sušený | |
4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
2 špetky 2 špetky tymiánu | Tymián sušený | |
2 dl 2 dl suchého červeného vína (lze vynechat) | Víno červené suché | 200 ml |
kostičky kostičky nebo plátky z rohlíku (nebo veky) | ||
kousek kousek másla na opečení | Máslo kravské | |
2 2 vajíčka | Vejce slepičí | 140 g |
polohrubá mouka | Mouka pšeničná polohrubá | |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
sekaná petrželová nať | Petržel nať čerstvá |