Nutriční hodnoty (Francouzská králičí polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 385 kJ / 809 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
| Tuky | 64,32 g |
| – nasycené | 35,44 g |
| – nenasycené | 23,80 g |
| –– mononenasycené | 21,20 g |
| –– polynenasycené | 2,60 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 671 mg |
| Sodík | 206 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 7,88 g |
| – cukry | 1,28 g |
| ––– laktóza | 0,48 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 400 g králičího masa (měla jsem jen 2 kusy hřbetu s kousky žeber) | Králík stehna | |
| 60 g 60 g másla na opečení masa | Máslo kravské | 60 g |
| hladká mouka na poprášení masa | Mouka pšeničná hladká | |
| mrkev | Mrkev čerstvá | |
| petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| hrst hrst drobně pokrájeného zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 1 rovná lžička sušeného česneku | Česnek sušený | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 2 špetky 2 špetky tymiánu | Tymián sušený | |
| 2 dl 2 dl suchého červeného vína (lze vynechat) | Víno červené suché | 200 ml |
| kostičky kostičky nebo plátky z rohlíku (nebo veky) | ||
| kousek kousek másla na opečení | Máslo kravské | |
| 2 2 vajíčka | Vejce slepičí | 140 g |
| polohrubá mouka | Mouka pšeničná polohrubá | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| sekaná petrželová nať | Petržel nať čerstvá |