Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Francouzská králičí polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 385 kJ /
809 kcal
Bílkoviny18,18 g
– z toho živočišné bílkoviny17,78 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,40 g
Tuky64,32 g
– nasycené35,44 g
– nenasycené23,80 g
–– mononenasycené21,20 g
–– polynenasycené2,60 g
––– omega 30,24 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 671 mg
Sodík 206 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy7,88 g
– cukry1,28 g
––– laktóza0,48 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
400 400 g králičího masa (měla jsem jen 2 kusy hřbetu s kousky žeber) Králík stehna
60 g 60 g másla na opečení masa Máslo kravské 60 g
hladká mouka na poprášení masa Mouka pšeničná hladká
mrkev Mrkev čerstvá
petržel Petržel kořenová čerstvá
kousek kousek celeru Celer bulva čerstvá
hrst hrst drobně pokrájeného zelí Zelí bílé čerstvé
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
1 1 rovná lžička sušeného česneku Česnek sušený
4 kuličky 4 kuličky nového koření Nové koření
2 špetky 2 špetky tymiánu Tymián sušený
2 dl 2 dl suchého červeného vína (lze vynechat) Víno červené suché 200 ml
kostičky kostičky nebo plátky z rohlíku (nebo veky)
kousek kousek másla na opečení Máslo kravské
2 2 vajíčka Vejce slepičí 140 g
polohrubá mouka Mouka pšeničná polohrubá
špetka špetka soli Sůl mořská
sekaná petrželová nať Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.