Nutriční hodnoty (Bramborová natřásanka s jablky - starý lidový recept)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 582 kJ / 1 334 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,00 g |
| Tuky | 4,23 g |
| – nasycené | 0,97 g |
| – nenasycené | 1,77 g |
| –– mononenasycené | 0,27 g |
| –– polynenasycené | 1,50 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 30,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 51 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 277,00 g |
| – cukry | 55,67 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vařených brambor ve slupce | Brambor zimní | 500 g |
| asi 200 g 200 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 200 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 500 g 500 g jablek | Jablko čerstvé | 500 g |
| pískový cukr (nejlépe třtinový)¨+ skořice nebo 2 sáčky skořicového cukru | Cukr bílý | |
| máslo na vymaštění pekáče a na pokapání povrchu brambor (spotřebovala jsem celkem 50 g másla) | Brambor zimní | |
| moučkový cukr na posypání hotového moučníku | Cukr bílý |