Nutriční hodnoty (Bramborová natřásanka s jablky - starý lidový recept)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 582 kJ / 1 334 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 32,00 g |
Tuky | 4,23 g |
– nasycené | 0,97 g |
– nenasycené | 1,77 g |
–– mononenasycené | 0,27 g |
–– polynenasycené | 1,50 g |
––– omega 3 | 0,18 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 51 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 277,00 g |
– cukry | 55,67 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g vařených brambor ve slupce | Brambor zimní | 500 g |
asi 200 g 200 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 200 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
500 g 500 g jablek | Jablko čerstvé | 500 g |
pískový cukr (nejlépe třtinový)¨+ skořice nebo 2 sáčky skořicového cukru | Cukr bílý | |
máslo na vymaštění pekáče a na pokapání povrchu brambor (spotřebovala jsem celkem 50 g másla) | Brambor zimní | |
moučkový cukr na posypání hotového moučníku | Cukr bílý |