Nutriční hodnoty (Pomalu pečené hovězí maso)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 084 kJ / 2 410 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 231,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 228,55 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,01 g |
| Tuky | 157,19 g |
| – nasycené | 74,91 g |
| – nenasycené | 79,21 g |
| –– mononenasycené | 67,26 g |
| –– polynenasycené | 11,96 g |
| ––– omega 3 | 0,42 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 589 mg |
| Sodík | 3,24 g |
| Sůl | 7,90 g |
| Sacharidy | 15,15 g |
| – cukry | 8,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězího masa (krk, zadní) | Hovězí kýta | 1000 g |
| 150 g 150 g špeku | Špek | 150 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 hrsti 2 hrsti sušených hub | Houby sušené směs | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 1 vrchovatá lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 lžíce 1 lžíce pikantní hořčice | Hořčice dijonská | 15 g |
| vývar z kostí nebo masa (cca 500-600 ml) | Kost hovězí | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |