

Červená řepa se zelím
Suroviny
- 1 kg červené řepy
- 1 kg bílého hlávkového zelí
- 20 dkg cibule
- 350 ml octa
- 2 lžíce soli
- 1/2 l vody
- 10 dkg cukru
Postup přípravy receptu
Omytou řepu uvaříme asi 3/4 hodiny. Vodu s octem, solí, cukrem, cibulí nakrájenou na kolečka přivést k varu, pak přidat nakrouhané zelí a asi 10 minut povařit.
Nakonec přidat červenou řepu na kostičky. Horké plnit do sklenic a sterilovat 15 minut při 80°C.
Poznámka od kuchařky
Přesto, že už tu je hodně podobný recept, vkládám ten svůj.....je dlouhá léta prověřený
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Červená řepa se zelím
-
Určitě vyzkoušim