Nutriční hodnoty (Poctivá kulajda s liškami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 6 499 kJ / 1 553 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 23,57 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,33 g |
| Tuky | 116,31 g |
| – nasycené | 70,02 g |
| – nenasycené | 38,43 g |
| –– mononenasycené | 33,79 g |
| –– polynenasycené | 4,64 g |
| ––– omega 3 | 0,95 g |
| Vláknina | 19,65 g |
| Cholesterol | 845 mg |
| Sodík | 324 mg |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 80,09 g |
| – cukry | 17,19 g |
| ––– laktóza | 7,74 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 4-5 4-5 brambor | Brambor zimní | 225 g |
| 3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
| 150 g 150 g čerstvých tvrdších hub (lišky, hříbky) | Hřib čerstvý | 150 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 4-5 kuliček 4-5 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce čerstvého kopru | Kopr nať čerstvý | 30 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
| sůl | Sůl mořská |