Nutriční hodnoty (Kuře v bramborách zapečené se smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 10 649 kJ / 2 545 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 134,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 100,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,92 g |
| Tuky | 91,57 g |
| – nasycené | 53,69 g |
| – nenasycené | 29,76 g |
| –– mononenasycené | 26,23 g |
| –– polynenasycené | 3,53 g |
| ––– omega 3 | 0,95 g |
| Vláknina | 49,80 g |
| Cholesterol | 430 mg |
| Sodík | 421 mg |
| Sůl | 0,70 g |
| Sacharidy | 275,70 g |
| – cukry | 39,30 g |
| ––– laktóza | 7,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg brambor | Brambor zimní | 1500 g |
| 4 4 velké cibule (i více) | Cibule čerstvá | 280 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 300-600 g 300-600 g masa | Vepřová kýta | 450 g |
| trochu trochu oleje | Olej řepkový | |
| koření podle chuti (např. paprika a mletý pepř, nebo koření gyros, bylinky) | Paprika bílá čerstvá | |
| 200-250 ml 200-250 ml smetany ke šlehání (nebo na vaření) | Smetana kravská sladká 30% | 225 ml |
| špek (nebo anglická slanina, není nutné) | Špek | |
| tuk (sádlo, na vymazání pekáče) | Margarín |