Nutriční hodnoty (Kuře v bramborách zapečené se smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 10 649 kJ / 2 545 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 134,42 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 100,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 33,92 g |
Tuky | 91,57 g |
– nasycené | 53,69 g |
– nenasycené | 29,76 g |
–– mononenasycené | 26,23 g |
–– polynenasycené | 3,53 g |
––– omega 3 | 0,95 g |
Vláknina | 49,80 g |
Cholesterol | 430 mg |
Sodík | 421 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 275,70 g |
– cukry | 39,30 g |
––– laktóza | 7,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 kg 1,5 kg brambor | Brambor zimní | 1500 g |
4 4 velké cibule (i více) | Cibule čerstvá | 280 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
300-600 g 300-600 g masa | Vepřová kýta | 450 g |
trochu trochu oleje | Olej řepkový | |
koření podle chuti (např. paprika a mletý pepř, nebo koření gyros, bylinky) | Paprika bílá čerstvá | |
200-250 ml 200-250 ml smetany ke šlehání (nebo na vaření) | Smetana kravská sladká 30% | 225 ml |
špek (nebo anglická slanina, není nutné) | Špek | |
tuk (sádlo, na vymazání pekáče) | Margarín |