Pečené kuře po řecku

Jana Remkova Kuchařka:

Drůbeží maso 24 názorů

517

Suroviny

kuře (použila jsem stehna)
1 kg brambor
1 lžička soli
1 lžíce oregana
1 citron
100 ml olivového oleje (panenského)
čerstvě mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuře, popřípadě stehna, osolíme jednou lžičkou soli a necháme asi půl hodiny působit.

  2. Mezitím nakrájíme brambory, v receptu je psáno na klínky, přidáme je ke kuřeti a posypeme druhou lžičkou soli, pepřem a oregánem.

  3. Vše zalejeme olivovým olejem smíchaným s citronovou šťávou a malým množstvím vody (asi 50 ml).

  4. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C po 20, minutách stáhněte teplotu na 180°C a pečte ještě 40-60 minut, až je kuře zlatavé a brambory měkké. Během pečení přeléváme výpekem.

Poznámka

Zdroj-leták Billa 3.5.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené kuře po řecku

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo