Nutriční hodnoty (Rychlá bramborová polévka s červenou čočkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 4 245 kJ / 1 014 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,41 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,87 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 25,54 g |
Tuky | 34,95 g |
– nasycené | 20,64 g |
– nenasycené | 16,11 g |
–– mononenasycené | 7,13 g |
–– polynenasycené | 8,98 g |
––– omega 3 | 0,21 g |
Vláknina | 30,88 g |
Cholesterol | 86 mg |
Sodík | 1,12 g |
Sůl | 2,60 g |
Sacharidy | 119,10 g |
– cukry | 12,81 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5-6 5-6 středních brambor | Brambor zimní | 275 g |
5 lžic 5 lžic červené čočky | Čočka červená neloupaná | 75 g |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 nožičky 3 nožičky frankfurtských párků (nemusí být) | Párek vepřový | 120 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 lžička 1 lžička mleté uzené papriky | Paprika uzená | 5 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
mletý kmín | Kmín mletý | |
zelená část pórku | Pórek čerstvý | |
1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru (podle potřeby) | Vývar zeleninový | 1500 ml |