Nutriční hodnoty (Fasolowka warszawska)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 156 kJ / 1 949 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 96,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 85,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,75 g |
| Tuky | 136,74 g |
| – nasycené | 43,43 g |
| – nenasycené | 64,57 g |
| –– mononenasycené | 52,46 g |
| –– polynenasycené | 12,11 g |
| ––– omega 3 | 0,85 g |
| Vláknina | 5,38 g |
| Cholesterol | 1,48 g |
| Sodík | 3,51 g |
| Sůl | 8,13 g |
| Sacharidy | 80,98 g |
| – cukry | 12,98 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 hrstě fazolí | Fazole bílé | |
| 250 g 250 g uzeného boku | Vepřový bok uzený | 250 g |
| 1-2 1-2 klobásy | Klobása | |
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 2-3 2-3 rohlíky (nebo housky, kaiserky) | Rohlík pšeničný bílý | 107.5 g |
| 2-3 2-3 hrstě strouhaného žlutého sýra (gouda) | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| 3 3 sušená rajčata v oleji | Rajčata červená sušená v oleji | |
| 1 hrst 1 hrst petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| koření - sůl, pepř, mletý kmín, tymián, rozmarýn, šalvěj, muškátový květ (podle chuti) | Muškát květ sušený |