Nutriční hodnoty (Jemná bramborová polévka s kapustou, houbami a smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 322 kJ / 794 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,34 g |
| Tuky | 54,88 g |
| – nasycené | 35,71 g |
| – nenasycené | 17,18 g |
| –– mononenasycené | 15,11 g |
| –– polynenasycené | 2,07 g |
| ––– omega 3 | 0,51 g |
| Vláknina | 10,75 g |
| Cholesterol | 176 mg |
| Sodík | 111 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 56,61 g |
| – cukry | 12,28 g |
| ––– laktóza | 4,58 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3-4 3-4 brambory | Brambor zimní | 175 g |
| 1/4 hlávky 1/4 hlávky menší kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 175 g |
| 1 hrst 1 hrst sušených lesních hub | Hřib čerstvý | |
| 1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 2 lžičky 2 lžičky sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 2 g |
| 1 lžička 1 lžička pálivé mleté papriky | Paprika pálivá | 6 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 150 ml 150 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| hladkolistá petržel | Petržel kořenová čerstvá |