Nutriční hodnoty (Kuřecí gyros se zelným salátem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 438 kJ / 1 061 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,77 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 98,81 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,96 g |
| Tuky | 41,74 g |
| – nasycené | 5,53 g |
| – nenasycené | 33,55 g |
| –– mononenasycené | 23,02 g |
| –– polynenasycené | 10,53 g |
| ––– omega 3 | 3,39 g |
| Vláknina | 20,42 g |
| Cholesterol | 226 mg |
| Sodík | 443 mg |
| Sůl | 0,69 g |
| Sacharidy | 51,83 g |
| – cukry | 30,87 g |
| ––– laktóza | 13,07 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 360 g 360 g kuřecích prsou | Kuře prso | 360 g |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| špetka špetka tymiánu a oregana | Tymián sušený | |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| 600 g 600 g hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | 600 g |
| 280 g 280 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 280 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 45 g |
| sůl, pepř, ocet | Ocet lihový |