Nutriční hodnoty (Pečené uzené koleno s bramborovou kaší a uzená polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 768 kJ / 662 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,45 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,06 g |
| Tuky | 59,28 g |
| – nasycené | 28,88 g |
| – nenasycené | 29,58 g |
| –– mononenasycené | 25,26 g |
| –– polynenasycené | 4,33 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 13,30 g |
| Cholesterol | 49 mg |
| Sodík | 1,14 g |
| Sůl | 2,80 g |
| Sacharidy | 23,17 g |
| – cukry | 9,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 uzené koleno | Vepřové koleno bez kosti uzené | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 4 kuličky 4 kuličky pepře | Pepř černý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| kořenová zelenina | Mrkev čerstvá | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| asi 70 g 70 g špeku | Špek | 70 g |
| hrst hrst nakrájené kořenové zeleniny | Mrkev čerstvá | |
| lžíce lžíce studeného másla | Máslo kravské | |
| kořenová zelenina (mrkev, petržel, kousek celerové bulvy) | Mrkev čerstvá | |
| lžička lžička másla+ lžíce oleje | Olej řepkový | |
| vývar z kolena | Vepřové koleno bez kosti | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| kus kus uzeného kolena | Vepřové koleno bez kosti uzené | |
| uvařené kroupy | Kroupy ječné | |
| nasekaná petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl a pepř | Pepř černý |