Nutriční hodnoty (Sytá polévka z hnědých žampionů)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 530 kJ / 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,48 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,48 g |
Tuky | 27,77 g |
– nasycené | 17,83 g |
– nenasycené | 8,38 g |
–– mononenasycené | 7,54 g |
–– polynenasycené | 0,84 g |
––– omega 3 | 0,25 g |
Vláknina | 5,65 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 146 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 18,80 g |
– cukry | 15,70 g |
––– laktóza | 9,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 vanička 1 vanička hnědých žampionů (cca 250 g) | Žampion čerstvý | |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 malá mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 malá petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1 kelímek 1 kelímek 12% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
kmín | Kmín | |
mletý koriandr (nemusí být) | Koriandr list sušený | |
česnek (podle chuti) | Česnek čerstvý | |
čerstvá petrželka | Petržel nať čerstvá |