Nutriční hodnoty (Sytá polévka z hnědých žampionů)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 530 kJ / 366 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,48 g |
| Tuky | 27,77 g |
| – nasycené | 17,83 g |
| – nenasycené | 8,38 g |
| –– mononenasycené | 7,54 g |
| –– polynenasycené | 0,84 g |
| ––– omega 3 | 0,25 g |
| Vláknina | 5,65 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 146 mg |
| Sůl | 0,35 g |
| Sacharidy | 18,80 g |
| – cukry | 15,70 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 vanička 1 vanička hnědých žampionů (cca 250 g) | Žampion čerstvý | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 malá mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 malá petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 kelímek 1 kelímek 12% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| kmín | Kmín | |
| mletý koriandr (nemusí být) | Koriandr list sušený | |
| česnek (podle chuti) | Česnek čerstvý | |
| čerstvá petrželka | Petržel nať čerstvá |