Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Sytá polévka z hnědých žampionů)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 530 kJ /
366 kcal
Bílkoviny8,48 g
– z toho živočišné bílkoviny7,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,48 g
Tuky27,77 g
– nasycené17,83 g
– nenasycené8,38 g
–– mononenasycené7,54 g
–– polynenasycené0,84 g
––– omega 30,25 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 146 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy18,80 g
– cukry15,70 g
––– laktóza9,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 vanička 1 vanička hnědých žampionů (cca 250 g) Žampion čerstvý
1 1 větší cibule Cibule čerstvá 70 g
1 1 malá mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 1 malá petržel Petržel kořenová čerstvá
1 kelímek 1 kelímek 12% smetany Smetana kravská sladká 12% 250 ml
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
kmín Kmín
mletý koriandr (nemusí být) Koriandr list sušený
česnek (podle chuti) Česnek čerstvý
čerstvá petrželka Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.