Nutriční hodnoty (Zapečené brambory na italský způsob)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 9 784 kJ / 2 338 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 194,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 164,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,54 g |
| Tuky | 58,65 g |
| – nasycené | 24,63 g |
| – nenasycené | 25,52 g |
| –– mononenasycené | 21,70 g |
| –– polynenasycené | 3,82 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 44,39 g |
| Cholesterol | 510 mg |
| Sodík | 2,46 g |
| Sůl | 5,70 g |
| Sacharidy | 237,20 g |
| – cukry | 67,20 g |
| ––– laktóza | 13,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor vařených ve slupce s kmínem | Brambor zimní | 1000 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| kmín | Kmín | |
| 1 lžíce 1 lžíce koření "Bylinkové máslo" | Pepř černý | 15 g |
| 200 g 200 g plátkového sýra Goudy | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
| 600 g 600 g mletého vepřového masa | Vepřová plec | 600 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 4 světle zelené (slovenské bílé) papriky | Paprika bílá čerstvá | |
| 2 2 velké červené papriky | Paprika červená čerstvá | 300 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 kořenová petržel středně velká | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 plátek 1 plátek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 střední cuketa nebo stejně těžký kus patisonu | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 4 4 rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce mleté papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hovězího bujónu | Bujón hovězí | |
| 1 hrst 1 hrst oregana | Oregano sušené | |
| hladká mouky na zahuštění (podle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 hrst 1 hrst od každé - pažitka, petrželka, libeček, mladá bršlice (kozí noha), bazalka | Bazalka čerstvá |