Nutriční hodnoty (Jemný dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 667 kJ / 1 594 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 78,12 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,90 g |
| Tuky | 69,03 g |
| – nasycené | 16,58 g |
| – nenasycené | 32,00 g |
| –– mononenasycené | 25,30 g |
| –– polynenasycené | 6,70 g |
| ––– omega 3 | 0,25 g |
| Vláknina | 2,97 g |
| Cholesterol | 2,33 g |
| Sodík | 897 mg |
| Sůl | 1,89 g |
| Sacharidy | 153,57 g |
| – cukry | 76,98 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 9 9 vajec | Vejce slepičí | 630 g |
| 9 lžic 9 lžic polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 99 g |
| 5 lžic 5 lžic pískového cukru | Cukr bílý | 75 g |
| červené gelové potravinové barvivo | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
| 2 2 smetany ke šlehání - 33% | Smetana kravská sladká 30% | |
| 2 2 mascarpone | Mascarpone | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový |