Couračka z Kérkonoš

cathleen Kuchařka: cathleen

Polévky 2 názory

Suroviny

1-1,5 l vody
200 g kysaného zelí
uzené koleno
500 g brambor
200 ml kyselého mléka
hladká mouka
3 vejce
sůl
mletý pepř
kmín
ocet
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zelí propláchneme, pokud je kupované, překrájíme nadrobno a spolu s kostičkami kolene dáme vařit do osolené vody s kmínem a pepřem.

  2. Polévku zahustíme moukou, rozšlehanou v mléku a dobře provaříme. Ke konci přidáme zvlášť uvařené brambory, rozšlehaná vejce, dosolíme a okyselíme octem (pokud je třeba) a dovaříme.

Poznámka

J.Marhold - Krkonošská kuchařka

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 200 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Couračka z Kérkonoš

TIP dne na email

Tématické fráze: krkonošská couračka couračka z krkonoš couračka z kyselého zelí couračka polévka couračka videorecept zelná polevka couracka krkonošská polévka couračka polévka kraj konošská couračka krkonošsk couračka couraččka z kerkonoš zelná pokévka krkonošská zelna krkonosska polévka couračka z kyselého zelís bramborovým knedlíkem couračka z kyselého zelí a žampiony couračka s uzeninou polévka top recepty couračka zelná polévka couračka recept couracka uzene koleno polevka krkonoska zelna krkonošská couračka polévka

Zapomněl/a jsem heslo