Nutriční hodnoty (Bršlicové pesto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 8 339 kJ / 1 993 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 41,90 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,90 g | 
| Tuky | 193,53 g | 
| – nasycené | 43,74 g | 
| – nenasycené | 132,09 g | 
| –– mononenasycené | 87,98 g | 
| –– polynenasycené | 44,11 g | 
| ––– omega 3 | 3,87 g | 
| Vláknina | 6,38 g | 
| Cholesterol | 60 mg | 
| Sodík | 4,44 g | 
| Sůl | 11,09 g | 
| Sacharidy | 18,13 g | 
| – cukry | 4,49 g | 
| ––– laktóza | 3,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 250 g 250 g bršlice | ||
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g | 
| 100 ml 100 ml olivového oleje | Olej olivový | 100 ml | 
| 100 g 100 g parmazánu (může být i veganský) | Parmezán | 100 g | 
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g | 
| 3 lžíce 3 lžíce vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 45 g | 
| 3 lžíce 3 lžíce slunečnicových semínek | Slunečnicová semínka loupaná | 45 g |