Nutriční hodnoty (Jemná bramboračka s medvědím česnekem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 270 kJ / 1 259 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,83 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,88 g |
| Tuky | 80,84 g |
| – nasycené | 46,30 g |
| – nenasycené | 27,04 g |
| –– mononenasycené | 22,29 g |
| –– polynenasycené | 4,75 g |
| ––– omega 3 | 0,83 g |
| Vláknina | 20,00 g |
| Cholesterol | 721 mg |
| Sodík | 299 mg |
| Sůl | 0,62 g |
| Sacharidy | 85,44 g |
| – cukry | 14,35 g |
| ––– laktóza | 6,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 1 1 plná lžíce másla | Máslo kravské | 1 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 vrchovatá lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| muškátový květ | Muškát květ sušený | |
| 140 g 140 g medvědího česneku | Česnek medvědí čerstvý | 140 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 400 ml 400 ml vývaru (+ na dolití) | Vývar masový | 400 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 2 vařená vejce na dozdobení | Vejce slepičí | 140 g |