Nutriční hodnoty (Jehněčí na majoránce s bramborem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 6 252 kJ / 1 494 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 206,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 203,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,48 g |
| Tuky | 63,30 g |
| – nasycené | 30,12 g |
| – nenasycené | 24,22 g |
| –– mononenasycené | 19,39 g |
| –– polynenasycené | 4,83 g |
| ––– omega 3 | 0,80 g |
| Vláknina | 7,19 g |
| Cholesterol | 780 mg |
| Sodík | 787 mg |
| Sůl | 1,90 g |
| Sacharidy | 22,65 g |
| – cukry | 6,34 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg předního jehněčího masa (nebo skopového) | Jehněčí kýta | 1000 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 4 lžíce 4 lžíce másla | Máslo kravské | 40 g |
| hladká mouka na jíšku | Mouka pšeničná hladká | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| 1 špetka 1 špetka sladké papriky | Paprika červená sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| vývar z kostí a odřezků masa | Vývar masový |