Nutriční hodnoty (Květáková polévka s krupicí a vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 874 kJ / 209 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,11 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,11 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 17,76 g |
– nasycené | 8,39 g |
– nenasycené | 7,03 g |
–– mononenasycené | 5,58 g |
–– polynenasycené | 1,45 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 0,05 g |
Cholesterol | 285 mg |
Sodík | 443 mg |
Sůl | 1,12 g |
Sacharidy | 2,14 g |
– cukry | 0,12 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/4 1/4 květáku | Květák čerstvý | |
1,5 litru 1,5 litru vody | Voda | 1500 ml |
hrst hrst krupice | Krupice pšeničná hrubá | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 kostka 1 kostka masoxu | Bujón hovězí | 10 g |
sůl | Sůl mořská | |
maggi | Polévkové koření tekuté | |
špetka špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
celerová nať | Petržel nať čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |