Nutriční hodnoty (Květáková polévka s krupicí a vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 874 kJ / 209 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,11 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 17,76 g |
| – nasycené | 8,39 g |
| – nenasycené | 7,03 g |
| –– mononenasycené | 5,58 g |
| –– polynenasycené | 1,45 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 0,05 g |
| Cholesterol | 285 mg |
| Sodík | 443 mg |
| Sůl | 1,12 g |
| Sacharidy | 2,14 g |
| – cukry | 0,12 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/4 1/4 květáku | Květák čerstvý | |
| 1,5 litru 1,5 litru vody | Voda | 1500 ml |
| hrst hrst krupice | Krupice pšeničná hrubá | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 kostka 1 kostka masoxu | Bujón hovězí | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| maggi | Polévkové koření tekuté | |
| špetka špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
| celerová nať | Petržel nať čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |