Nutriční hodnoty (Baudyho boršč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 574 kJ / 376 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,56 g |
| Tuky | 4,01 g |
| – nasycené | 1,78 g |
| – nenasycené | 1,92 g |
| –– mononenasycené | 0,59 g |
| –– polynenasycené | 1,33 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 29,95 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 597 mg |
| Sůl | 1,35 g |
| Sacharidy | 56,34 g |
| – cukry | 25,18 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hlávkového zeli | Zelí bílé čerstvé | 300 g |
| 80 g 80 g petržele | Petržel kořenová čerstvá | 80 g |
| 100 g 100 g mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 5 5 cherry rajčat | Rajčata cherry | 150 g |
| 80 g 80 g celeru | Celer bulva čerstvá | 80 g |
| 3 3 bobkove listy | Bobkový list sušený | |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 7 kuliček 7 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 1 1 masový bujón | Bujón hovězí | 10 g |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| červená řepa | Červená řepa čerstvá | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| Podravka, cukr, sójová omáčka, Maggi, worchester | Worcestrová omáčka |