Nutriční hodnoty (Banánové lívanečky s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 302 kJ / 1 267 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,66 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,72 g |
| Tuky | 20,38 g |
| – nasycené | 5,30 g |
| – nenasycené | 8,87 g |
| –– mononenasycené | 5,92 g |
| –– polynenasycené | 2,96 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 29,40 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 784 mg |
| Sůl | 2,48 g |
| Sacharidy | 220,10 g |
| – cukry | 130,50 g |
| ––– laktóza | 3,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 zralé banány | Banán čerstvý | 360 g |
| 4 4 jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 100 ml 100 ml kefíru (nebo podmáslí) | Kefír | 100 ml |
| 100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
| 1 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 1 zarovnaná lžička skořice | Skořice ceylonská | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| tuk na smažení | Olej řepkový | |
| rybízová marmeláda (na promazání) | Marmeláda z červeného rybízu | |
| ovocný sirup (na polití) | Sirup citronový | |
| šlehačka (na ozdobu) | Šlehačka 35% |