Nutriční hodnoty (Kapustová polévka se sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 548 kJ / 609 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,21 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,38 g |
| Tuky | 35,24 g |
| – nasycené | 21,36 g |
| – nenasycené | 10,90 g |
| –– mononenasycené | 9,90 g |
| –– polynenasycené | 1,00 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 13,85 g |
| Cholesterol | 89 mg |
| Sodík | 353 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 49,04 g |
| – cukry | 12,67 g |
| ––– laktóza | 0,84 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 hlávky 1/2 hlávky kapusty (malé) | Kapusta hlávková čerstvá | 350 g |
| 1/2 1/2 cibule (malé) | Cibule čerstvá | 35 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| velká špetka špetka sušených hub | Houby sušené směs | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky sladké papriky | Paprika červená sušená | 0.5 g |
| 3 dkg 3 dkg makaronů (nebo špaget) | Těstoviny pšeničné | 30 g |
| 3 dkg 3 dkg másla | Máslo kravské | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 dkg 2 dkg parmazánu (nebo ementálu) | Parmezán | 20 g |