Nutriční hodnoty (Zeleninová kroupová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 759 kJ / 898 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,08 g |
| Tuky | 27,52 g |
| – nasycené | 16,49 g |
| – nenasycené | 10,45 g |
| –– mononenasycené | 7,96 g |
| –– polynenasycené | 2,49 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 22,75 g |
| Cholesterol | 79 mg |
| Sodík | 389 mg |
| Sůl | 0,95 g |
| Sacharidy | 129,75 g |
| – cukry | 33,05 g |
| ––– laktóza | 12,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 120 g 120 g ječných krup | Kroupy ječné | 120 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 25 g 25 g másla | Máslo kravské | 25 g |
| 350 g 350 g zeleniny (celer, mrkev, hrášek, kedlubna) | Mrkev čerstvá | 350 g |
| sůl, pepř | Pepř černý | |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |