Nutriční hodnoty (Nadýchané buchty s dvojitou náplní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 633 kJ / 3 975 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,81 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 61,29 g |
| Tuky | 189,68 g |
| – nasycené | 55,37 g |
| – nenasycené | 122,82 g |
| –– mononenasycené | 88,68 g |
| –– polynenasycené | 34,14 g |
| ––– omega 3 | 9,12 g |
| Vláknina | 17,10 g |
| Cholesterol | 640 mg |
| Sodík | 217 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 475,44 g |
| – cukry | 125,75 g |
| ––– laktóza | 20,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g prosáté hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 80 g 80 g moučkového cukru | Cukr bílý | 80 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| kůra z půlky půlky citronu | Citrón čerstvý | |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 250 ml 250 ml vlahého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 25 g 25 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 25 g |
| asi 50 g 50 g rozpuštěného másla na potírání buchet | Máslo kravské | 50 g |
| 250 g 250 g tvarohu v alobalu | ||
| 200 ml 200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| cukr dle chuti | Cukr bílý | |
| citronová kůra a šťáva z půlky citronu | Šťáva z citrónu | |
| 2 lžičky 2 lžičky vanilkového pudinkového prášku | Puding v prášku | 10 g |
| švestková povidla nejlépe domácí asi 200 g | Povidla | |
| trochu trochu rumu | Rum |