Nutriční hodnoty (Fazolové lusky na kyselo)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 2 844 kJ / 680 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 11,44 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,23 g |
Tuky | 33,92 g |
– nasycené | 20,78 g |
– nenasycené | 12,02 g |
–– mononenasycené | 10,09 g |
–– polynenasycené | 1,93 g |
––– omega 3 | 0,22 g |
Vláknina | 25,10 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 170 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 57,61 g |
– cukry | 35,11 g |
––– laktóza | 16,21 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g čerstvých očištěných fazolek | Fazolky čerstvé | 400 g |
2-3 2-3 střední sterilované okurky | Okurka polní zavařená | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
100 ml 100 ml smetany (12 % nebo 31 %) | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
vývar z fazolek | Fazolky čerstvé | |
2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
1 1 malý bobkový list | Bobkový list sušený | |
cukr podle chuti | Cukr bílý | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |