Nutriční hodnoty (Pohankové lívance s jahodami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 800 kJ / 2 581 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,17 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 38,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 46,81 g |
| Tuky | 42,72 g |
| – nasycené | 12,44 g |
| – nenasycené | 26,80 g |
| –– mononenasycené | 14,20 g |
| –– polynenasycené | 12,60 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 35,20 g |
| Cholesterol | 558 mg |
| Sodík | 709 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 446,46 g |
| – cukry | 148,14 g |
| ––– laktóza | 27,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g podmáslí | Podmáslí | 500 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 200 g 200 g pohankové mouky | Mouka pohanková | 200 g |
| 200 g 200 g jemných ovesných vloček | Vločky ovesné | 200 g |
| 4 lžíce 4 lžíce medu | Med nepasterovaný | 144 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| šlehačka nebo kysaná smetana | Šlehačka 35% | |
| jahody nebo jiné ovoce | Jahody čerstvé |