Nutriční hodnoty (Maminčiny vdolky s hruškovými povidly)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 16
| Energie | 6 876 kJ / 1 643 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,50 g |
| Tuky | 39,51 g |
| – nasycené | 7,12 g |
| – nenasycené | 27,88 g |
| –– mononenasycené | 18,32 g |
| –– polynenasycené | 9,56 g |
| ––– omega 3 | 2,16 g |
| Vláknina | 10,60 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 1,01 g |
| Sůl | 2,46 g |
| Sacharidy | 261,95 g |
| – cukry | 52,65 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 20 g 20 g kvasnic | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky soli | Sůl mořská | 2 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/4 l 1/4 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| hrušky | Hruška čerstvá | |
| 1-2 1-2 hřebíčky | Hřebíček | |
| 1 lžička 1 lžička škrobu (Solamyl) | Bramborový škrob | 5 g |
| cukr | Cukr bílý | |
| strouhaný tvaroh | Tvaroh polotučný | |
| zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% |