Nutriční hodnoty (Křehký jablečný koláč s drobenkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 968 kJ / 3 577 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 58,70 g |
| Tuky | 74,42 g |
| – nasycené | 43,37 g |
| – nenasycené | 27,80 g |
| –– mononenasycené | 20,91 g |
| –– polynenasycené | 6,89 g |
| ––– omega 3 | 0,82 g |
| Vláknina | 32,55 g |
| Cholesterol | 198 mg |
| Sodík | 192 mg |
| Sůl | 1,07 g |
| Sacharidy | 647,85 g |
| – cukry | 290,75 g |
| ––– laktóza | 5,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 1 1 Hera (pokojová teplota) | Margarín | |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 4 lžíce 4 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 7 lžic 7 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 105 ml |
| 4-5 4-5 větších jablek | Jablko čerstvé | 675 g |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| třtinový cukr | Cukr třtinový | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
| 70-80 g 70-80 g másla | Máslo kravské | 75 g |