Nutriční hodnoty (Tykvová polévka s kaki)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 498 kJ / 597 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,66 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,62 g |
| Tuky | 30,60 g |
| – nasycené | 19,29 g |
| – nenasycené | 9,63 g |
| –– mononenasycené | 8,53 g |
| –– polynenasycené | 1,11 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 22,25 g |
| Cholesterol | 92 mg |
| Sodík | 99 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 57,20 g |
| – cukry | 28,87 g |
| ––– laktóza | 7,66 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g tykve (jakékoliv) | Dýně čerstvá | 500 g |
| 2 2 kaki | Kaki čerstvé | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 200 ml 200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 1 lžička 1 lžička másla | Máslo kravské | 8 g |
| 1 lžička 1 lžička zázvoru | Zázvor sušený | 7 g |
| 1 lžička 1 lžička kurkumy | Kurkuma mletá | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mleté papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| lístečky bazalky na ozdobu | Bazalka čerstvá |