Nutriční hodnoty (Makovec s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 26 393 kJ / 6 308 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 129,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,29 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 95,30 g |
| Tuky | 267,62 g |
| – nasycené | 36,28 g |
| – nenasycené | 202,07 g |
| –– mononenasycené | 56,77 g |
| –– polynenasycené | 145,29 g |
| ––– omega 3 | 1,20 g |
| Vláknina | 97,95 g |
| Cholesterol | 812 mg |
| Sodík | 473 mg |
| Sůl | 0,88 g |
| Sacharidy | 796,35 g |
| – cukry | 403,75 g |
| ––– laktóza | 11,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek žitné celozrnné mouky | Mouka žitná celozrnná hladká | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1 1 prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1 hrnek 1 hrnek plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 250 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek máku | Mák modrý | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek třtinového cukru | Cukr třtinový | 250 g |
| 1 1 vanilkový cukru | Cukr bílý | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 125 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 3 3 jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku rozinek | Rozinky | 125 g |