Nutriční hodnoty ("Skandinávská" rybí polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 1 336 kJ / 319 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,83 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 45,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,83 g |
Tuky | 2,16 g |
– nasycené | 0,46 g |
– nenasycené | 1,34 g |
–– mononenasycené | 0,38 g |
–– polynenasycené | 0,96 g |
––– omega 3 | 0,27 g |
Vláknina | 8,13 g |
Cholesterol | 150 mg |
Sodík | 329 mg |
Sůl | 0,77 g |
Sacharidy | 21,11 g |
– cukry | 4,76 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g rybího filé | Treska filet | 250 g |
1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
máslo | Máslo kravské | |
kapka kapka oleje | Olej řepkový | |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
sůl | Sůl mořská | |
kysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
1-2 1-2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
1-2 kuličky 1-2 kuličky nového koření | Nové koření | |
pár zrnek zrnek pepře | Pepř černý | |
citrón | Citrón čerstvý |