Rakouský kynutý knedlík s povidly (Alpský knedlík)
Většina z nás zná tenhle veliký nadýchaný knedlík plněný povidly jako specialitu rakouských horských restaurací. Zkuste si ho ale udělat i Vy jen tak doma podle tohoto receptu. Strávníci budou nadšení a budou se dožadovat přidání.
Suroviny pro 10 kusů
10 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 16 682 kJ / 3 987 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,55 g |
Tuky | 41,82 g |
Vláknina | 43,40 g |
Cholesterol | 575 mg |
Sodík | 2,20 g |
Sůl | 5,37 g |
Sacharidy | 644,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept je od L.A. CREATIVE FOOD, který jsem trochu upravil.
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 2. 2024 23:40
Děkuji za recept, bylo to výborné a určitě zopakuji.
22. 8. 2022 18:32
Vyzkoušeno, veliká dobrota
9. 6. 2020 10:22
EvaSucha: Mohlo vám prekysnúť cesto alebo ich dlho varíte. Ja stredne veľké varím vo vode 7 minút na miernom ohni. Ak máte menšie stačí im 5 minút. Tiež ich pri vyberaní popichám. Na pare sa mi nedaria.
8. 6. 2020 22:50
EvaSucha: já vařím všechny knedlíky v páře.
8. 6. 2020 21:58
Dobrý den. Může mi někdo poradit co dělám špatně? V hrnci jsou krásně nadychane. A jak je vyndám (propicham.. Nepropicham.) tak se vždy srazí
26. 1. 2019 18:23
Lenunka: určitě v pohodě, od toho to tu je , takže každá rada pak drahá, to znám sám
26. 1. 2019 13:20
bystrouska: no já to vždycky dělám, ale tady to psané není, tak se radši ptám
Jurgen.k: Zdravím , díky za reakci, já jsem tu právě našla ještě podobný recept na tento knedlík a ani tam se nepropíchává, tak lepší je se zeptat než to pak zvrtat
Jurgen.k: Zdravím , díky za reakci, já jsem tu právě našla ještě podobný recept na tento knedlík a ani tam se nepropíchává, tak lepší je se zeptat než to pak zvrtat
26. 1. 2019 11:44
Lenunka: Zdravím , knedlíky jsem po uvaření nepropíchával a nesrazili se , drželi tvar krásně do druhého dne v lednici.
25. 1. 2019 18:16
Lenunka: Já jsem je propíchla, jsem tak zvyklá, a popravdě ani mě nenapadlo, že bych to neudělala
25. 1. 2019 13:19
Včera uvařeno, snězeno a moc chutnalo. Já knedlíky teda vařila v páře a propichovala. Výborné. Děkuji za recept
24. 1. 2019 22:27
mám technický dotaz, knedlíky se po uvaření nepropíchají? nesrazí se to?
19. 1. 2019 13:14
Před chvílí jsme knedlík dojedli, je výborný , jemný až mechový.
12. 1. 2019 12:40
bystrouska: taky jsem je zkoušel poprvé a opravdu za ten výsledek to stojí , tak to jsem rád krajanko
12. 1. 2019 08:00
Knedlíky vypadají moc jedle , ráda bych je vyzkoušela. Manžel sice ovocné knedlíky nejí , ale tyto se plní povidly a ty má moc rád, tak snad udělá výjimku.
Jinak jsme krajané, já bydlím kousek od Kladna (cca10km) a na Kladně pracuji .
Jinak jsme krajané, já bydlím kousek od Kladna (cca10km) a na Kladně pracuji .
11. 1. 2019 20:04
Kdysi jsem jedla něco hodně podobného v Rakousku a bylo to moc dobré.
Pak jsem si na to jednou vzpomněla a zaexperimentovala - klasické "blbouny" jsem naplnila odpeckovanými višněmi a dokončila dle receptu - polít vanilkovou omáčkou a posypat mákem s cukrem...kombinace višně + mák + vanilková omáčka neměla chybu.
Pak jsem si na to jednou vzpomněla a zaexperimentovala - klasické "blbouny" jsem naplnila odpeckovanými višněmi a dokončila dle receptu - polít vanilkovou omáčkou a posypat mákem s cukrem...kombinace višně + mák + vanilková omáčka neměla chybu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené ziti
Přidáno před 4 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Mňamka
Přidáno před 6 hodinami
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 7 hodinami
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
American pancakes
mibrix uvařila před 6 minutami
Jablečná ovesná kaše
evoule uvařila před 20 minutami
Jarní cupcaky
S.pavla uvařil před 29 minutami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
S.pavla uvařila před 30 minutami
Kuřecí (skoro) perkelt s noky
MajaFero uvařila před 35 minutami
Máslový kuřecí plátek se zeleným chřestem a parmezánem
Verusla uvařila před 35 minutami
Milionová polévka našich babiček
MajaFero uvařila před 37 minutami
Koprová omáčka
ZdeLena uvařila před 1 hodinou
Vepřové nudličky na hořčici
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalý rakouský makovec bez mouky: O vláčnost se postarají vajíčka, o nadýchanost sníh
Milujete kynuté ovocné knedlíky? My také, a proto vám přinášíme hned dvě varianty na jejich vaření
Kynuté knedlíky germknödl: Rakouskou delikatesu si snadno uděláte i doma podle tohoto receptu
Další recepty
Tématické fráze: rakousky knedlik alpský povidlový knedlík kynuté povidlové knedlíky povidlové kynuté knedlíky kynuté knedlíky alpský knedlík kynuté knedlíky s povidlím kynutý knedlik s povidlím alpské knedlíky povidlove knedliky kynutý povidlovy knedlík povidlové knedlíky kynuté kynutý knedlík rakouský povidlový knedlík recept na povidlové kynuté knedlíky recept kynuté knedlíky povidlové kynutý knedlík s pudinkem povidlovy kynuty knedlik rakouský knedlík s vanilkovou omáčkou kynuté povidlove knedlíky recept
Suroviny: mouka hladká, droždí čerstvé, mléko, cukr krupice, vejce, sůl, povidla švestková, pudink vanilkový, mléko, cukr krupice, rum, mák mletý, cukr moučkový
Rakouský kynutý knedlík s povidly (Alpský knedlík)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q4gy
17 názorů