Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rakouský kynutý knedlík s povidly (Alpský knedlík)

Většina z nás zná tenhle veliký nadýchaný knedlík plněný povidly jako specialitu rakouských horských restaurací. Zkuste si ho ale udělat i Vy jen tak doma podle tohoto receptu. Strávníci budou nadšení a budou se dožadovat přidání.

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min Bez doby kynutí

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, Bez doby kynutí)

11. 1. 2019 09:41

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

Nutriční hodnoty

Energie16 682 kJ / 3 987 kcal
Bílkoviny113,55 g
Tuky41,82 g
Vláknina43,40 g
Cholesterol 575 mg
Sodík 2,20 g
Sůl5,37 g
Sacharidy644,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Recept je od L.A. CREATIVE FOOD, který jsem trochu upravil.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

RubyRom RubyRom

14. 2. 2024 22:40

Děkuji za recept, bylo to výborné a určitě zopakuji. :yes::yes:

MarinetteQueen3 MarinetteQueen3

22. 8. 2022 17:32

Vyzkoušeno, veliká dobrota<3

SilviaD SilviaD

9. 6. 2020 09:22

EvaSucha: Mohlo vám prekysnúť cesto alebo ich dlho varíte. Ja stredne veľké varím vo vode 7 minút na miernom ohni. Ak máte menšie stačí im 5 minút. Tiež ich pri vyberaní popichám. Na pare sa mi nedaria.

zizala zizala (moderátorka)

8. 6. 2020 21:50

EvaSucha: já vařím všechny knedlíky v páře.

EvaSucha

8. 6. 2020 20:58

Dobrý den. Může mi někdo poradit co dělám špatně? V hrnci jsou krásně nadychane. A jak je vyndám (propicham.. Nepropicham.) tak se vždy srazí :-//

Jurgen.k Jurgen.k

26. 1. 2019 17:23

Lenunka: :yes::-) určitě v pohodě, od toho to tu je , takže každá rada pak drahá, to znám sám ;-)

Lenunka Lenunka

26. 1. 2019 12:20

bystrouska: no já to vždycky dělám, ale tady to psané není, tak se radši ptám:-)

Jurgen.k: Zdravím :-), díky za reakci, já jsem tu právě našla ještě podobný recept na tento knedlík a ani tam se nepropíchává, tak lepší je se zeptat než to pak zvrtat :-)

Jurgen.k Jurgen.k

26. 1. 2019 10:44

Lenunka: Zdravím :-) , knedlíky jsem po uvaření nepropíchával a nesrazili se , drželi tvar krásně do druhého dne v lednici.

bystrouska

25. 1. 2019 17:16

Lenunka: Já jsem je propíchla, jsem tak zvyklá, a popravdě ani mě nenapadlo, že bych to neudělala :-O

Kelliee

25. 1. 2019 12:19

Včera uvařeno, snězeno a moc chutnalo. Já knedlíky teda vařila v páře a propichovala. Výborné. Děkuji za recept:-)

Lenunka Lenunka

24. 1. 2019 21:27

mám technický dotaz, knedlíky se po uvaření nepropíchají? nesrazí se to?:-)

bystrouska

19. 1. 2019 12:14

Před chvílí jsme knedlík dojedli, je výborný :yes::yes:, jemný až mechový:-)<3.

Jurgen.k Jurgen.k

12. 1. 2019 11:40

bystrouska: :-) taky jsem je zkoušel poprvé a opravdu za ten výsledek to stojí :yes: , tak to jsem rád krajanko :-);-)

bystrouska

12. 1. 2019 07:00

Knedlíky vypadají moc jedle :yes:, ráda bych je vyzkoušela. Manžel sice ovocné knedlíky nejí :-(, ale tyto se plní povidly a ty má moc rád, tak snad udělá výjimku:-).
Jinak jsme krajané, já bydlím kousek od Kladna (cca10km) a na Kladně pracuji :-K.

Eja57 Eja57

11. 1. 2019 19:04

Kdysi jsem jedla něco hodně podobného v Rakousku a bylo to moc dobré. :-K
Pak jsem si na to jednou vzpomněla a zaexperimentovala - klasické "blbouny" jsem naplnila odpeckovanými višněmi a dokončila dle receptu - polít vanilkovou omáčkou a posypat mákem s cukrem...kombinace višně + mák + vanilková omáčka neměla chybu.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rakousky knedlik alpský povidlový knedlík kynuté povidlové knedlíky povidlové kynuté knedlíky kynuté knedlíky alpský knedlík kynuté knedlíky s povidlím kynutý knedlik s povidlím alpské knedlíky povidlove knedliky kynutý povidlovy knedlík povidlové knedlíky kynuté kynutý knedlík rakouský povidlový knedlík recept na povidlové kynuté knedlíky recept kynuté knedlíky povidlové kynutý knedlík s pudinkem povidlovy kynuty knedlik rakouský knedlík s vanilkovou omáčkou kynuté povidlove knedlíky recept

Suroviny: mouka hladká, droždí čerstvé, mléko, cukr krupice, vejce, sůl, povidla švestková, pudink vanilkový, mléko, cukr krupice, rum, mák mletý, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Rakouský kynutý knedlík s povidly (Alpský knedlík)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q4gy