Nutriční hodnoty (Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 19 934 kJ / 4 764 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,59 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 69,91 g |
Tuky | 203,69 g |
– nasycené | 51,07 g |
– nenasycené | 129,17 g |
–– mononenasycené | 32,36 g |
–– polynenasycené | 96,81 g |
––– omega 3 | 15,54 g |
Vláknina | 39,20 g |
Cholesterol | 438 mg |
Sodík | 3,42 g |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 633,62 g |
– cukry | 395,87 g |
––– laktóza | 1,30 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
200 g 200 g cukru moučka | Cukr bílý | 200 g |
2 lžičky 2 lžičky perníkového koření | Perníkové koření | 10 g |
1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
1 lžíce 1 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 15 ml |
2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
70 g 70 g másla | Máslo kravské | 70 g |
rum | Rum | |
300 g 300 g povidel | Povidla | 300 g |
200 g 200 g vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 200 g |
rum | Rum |