Perníková pěna

RubyRom Kuchařka: RubyRom

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 1 názor

Suroviny

100 g perníčků bez čokolády
1 lžička perníkového koření
2 vejce
3 lžíce cukru krupice
250 ml smetany ke šlehání
4 plátky želatiny
1 lžička másla
1 citron
1 pomeranč
cukr nebo sirup
cukr podle chuti
mandarinky
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem a přidáme najemno nastrouhané perníčky a perníkové koření. Ušleháme a přidáme želatinu upravenou podle návodu na obalu. Znovu ušleháme a necháme 30 minut v ledničce. Pak vmícháme dobře ušlehanou šlehačku a znovu uložíme na 30 minut do lednice.

  2. Citron a pomeranč vymačkáme a vlijeme do kastrůlku s rozehřátým máslem, přidáme cukr a svaříme na sirup. Mandarinky oloupeme a rozdělíme na dílky a necháme je glazovat v sirupu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Perníková pěna

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Zajímavý a hezký recept:yes: kdybych měla ráda perníkovou chuť, tak rozhodně vyzkouším, je to prostě JINÉ a bude to dobré...
    Ale pohled na ty mandarinky mi připomněl dávnou diskuzi na Labu - proč ty mandarinky v kompotu nemají ty bílé blanky - padaly tam legrační představy, jak ta šikmooká děvčata pinzetkou stahují ty bílé blanky - no ale závěr debaty byl, a vyzkoušeno, že dílky mandarinek ponořené do teplého cukrového rozvaru...a blanky jsou skoro pryč:-D

    Odpovědět