Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 125 kJ / 1 225 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,38 g |
Tuky | 97,90 g |
Vláknina | 4,24 g |
Cholesterol | 788 mg |
Sodík | 282 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 58,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce ušleháme s cukrem a přidáme najemno nastrouhané perníčky a perníkové koření. Ušleháme a přidáme želatinu upravenou podle návodu na obalu. Znovu ušleháme a necháme 30 minut v ledničce. Pak vmícháme dobře ušlehanou šlehačku a znovu uložíme na 30 minut do lednice.
Krok 2: Citron a pomeranč vymačkáme a vlijeme do kastrůlku s rozehřátým máslem, přidáme cukr a svaříme na sirup. Mandarinky oloupeme a rozdělíme na dílky a necháme je glazovat v sirupu.
Zveřejněno 20. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníková pěna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kp7J
Moje poznámka
Perníková pěna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kp7J
Nejnovější recepty
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 6 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaná chobotnice
Přidáno před 7 hodinami
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaná hovězí žebra low&slow
Přidáno před 7 hodinami
Philly cheesesteak
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté knedlíky - meruňkové s tvarohem
Cikitaka před 3 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
zackovam před 3 hodinami
Pomazánka z červené řepy na způsob tataráku
dvinsky před 3 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Aknytsirk před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Sonisko před 6 hodinami
Cukeťák na plechu
Kacenka1981 před 6 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
veeronica12 před 6 hodinami
Růžičky s tvarohovou náplní
Mizera před 6 hodinami
Meruňkový koláč z tvarohového těsta
malipi před 7 hodinami
Linecký koláč s marmeládou
Okina před 8 hodinami
Suroviny:
perníčky,
koření do perníku,
vejce,
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
želatina,
máslo,
citron,
pomeranče,
cukr,
cukr,
mandarinky
Komentáře (2)
Ale pohled na ty mandarinky mi připomněl dávnou diskuzi na Labu - proč ty mandarinky v kompotu nemají ty bílé blanky - padaly tam legrační představy, jak ta šikmooká děvčata pinzetkou stahují ty bílé blanky - no ale závěr debaty byl, a vyzkoušeno, že dílky mandarinek ponořené do teplého cukrového rozvaru...a blanky jsou skoro pryč