Nutriční hodnoty (Kuřecí řízek na smetaně se žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 335 kJ / 558 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,69 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,22 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,47 g |
| Tuky | 55,12 g |
| – nasycené | 26,97 g |
| – nenasycené | 26,16 g |
| –– mononenasycené | 20,66 g |
| –– polynenasycené | 5,50 g |
| ––– omega 3 | 1,58 g |
| Vláknina | 0,98 g |
| Cholesterol | 126 mg |
| Sodík | 253 mg |
| Sůl | 0,65 g |
| Sacharidy | 10,43 g |
| – cukry | 3,38 g |
| ––– laktóza | 3,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 prsní řízky | Kuře prso | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje na smažení | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička adžika koření | Adžika | 5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky sladké papriky | Paprika červená sušená | 0.5 g |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| mouka hladká na poprášení masa | Mouka pšeničná hladká | |
| 3-4 3-4 větší žampiony | Žampion čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 150 ml 150 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 150 ml |
| 100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| podle potřeby studené máslo | Máslo kravské | |
| nať z bulvy bulvy fenyklu nebo petrželku | Fenykl hlíza |