

Princezna
Suroviny cca 10 ks
- Na korpus:
- 10 lžic oleje
- 10 lžic horké vody
- hrneček cukru
- hrneček polohrubé mouky
- 5 vajec
- vanilkový cukr
- kypřící prášek
- Na krém:
- puding
- máslo
- moučkový cukr
- Na ozdobu:
- strouhaný kokos
- stříbrné perličky
- mandlová hmota
- (plastovou panenku)
- čokoládová řýže na posyp
- Další suroviny:
- marmeládu
- kompotované ovoce
Postup přípravy receptu
Ušehané bílky s vanilkovým cukrem dáme do chladu.
Žloutky s moukou, cukrem, vodou a olejem ušleháme.
Poté přidáme sníh z bílků a kypřící prášek.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a dáme do předem nahřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca 20 minut. Upečený korpus necháme vystydnout.
Mezitím co se peče korpus si připravíme krémy. Uvaříme pudingy, které necháme vychladnout. Když jsou pudingy vychladlé rozšleháme je s máslem a moučkovým cukrem, který přidáváme podle své chuti. Hotové krémy dáme do lednice ztuhnout.
Vystydlý korpus rozřízneme na půl a pomažeme marmeládou. Na marmeládu dáme meruňky na které naklademe cca 1cm krém z čokoládového puningu. Pak rozpůlený korpus opět zcelýme.A začneme zdobit.
Celý korpus namažeme vanilkovým krémem.
Strany korpusu posypeme strouhaným kokosem.
Jahodovým krémem ozdobíme okraje dortu.
Doprostřed děláme pusinky vedoucí směr na horu. V půli zasadíme do krému plastovou panenku bez nohou. Doděláme krémem šaty.
Dort okolo panenky posypeme čokoládovou rýží, kterou též můžeme ozdobit i šaty.
Z mandlovky uděláme růžičky a lísty, kterými pak dort ozdobíme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Princezna
-
+
to je nádhera
-
Ivčo, krásná princeznička. Vítej na Topreceptech
-
Krásná
+4
-
moc pěkné
-
Jee moc vám děkuji=o) Jsou foceny v mobilu a ten nemá moc kvalitní fotky bohužel=o( Mladá, ale šikovná
-
Moc hezký dortík
+1
-
Jheeej, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového a dalšího člena a přeji ti, aby se ti tu líbilo
K Princezně jen tolik, že je to krásné dílo a ani se mi nezdá, že bys to tak mladá vyrobila sama, ale asi máme novou cukrářkuje jen škoda, že ty fotky nejsou víc kontrastní
Dávám ti 1.bodík