Nutriční hodnoty (Mleté hovězí maso se zeleninou jako eintopf)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 402 kJ / 813 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 70,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,31 g |
| Tuky | 33,07 g |
| – nasycené | 6,76 g |
| – nenasycené | 23,61 g |
| –– mononenasycené | 19,50 g |
| –– polynenasycené | 4,11 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 14,90 g |
| Cholesterol | 280 mg |
| Sodík | 294 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 46,24 g |
| – cukry | 16,68 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 350 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 2 2 velké brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1 konzerva 1 konzerva sekaných rajčat | Rajče červené sterilované | |
| 400 ml 400 ml (i víc) masového nebo zeleninového vývaru | ||
| 1 1 menší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| plátek plátek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1/2 1/2 červené papriky | Paprika červená čerstvá | 75 g |
| 1/2 1/2 žluté papriky | Paprika žlutá čerstvá | 75 g |
| 10 cm 10 cm pórku | Pórek čerstvý | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky sušeného oregana | Oregano sušené | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky tymiánu | Tymián sušený | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky majoránky | Majoránka sušená | 3.5 g |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| zelená nať cibulky nebo petrželky | Petržel nať čerstvá |