Nutriční hodnoty (Kedlubnová polévka s košťálem brokolice)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 2 371 kJ / 567 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,66 g |
| Tuky | 21,82 g |
| – nasycené | 9,98 g |
| – nenasycené | 11,08 g |
| –– mononenasycené | 6,58 g |
| –– polynenasycené | 4,50 g |
| ––– omega 3 | 0,78 g |
| Vláknina | 32,25 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 118 mg |
| Sůl | 0,18 g |
| Sacharidy | 43,91 g |
| – cukry | 21,26 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší kedlubna | Kedluben čerstvý | 180 g |
| 1 1 košťál z brokolice | Brokolice čerstvá | 500 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička oleje | Olej řepkový | 5 ml |
| 1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 menší brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 1 špetka 1 špetka mletého kmínu | Kmín mletý | |
| 1 lžička 1 lžička sušené zeleninové směsi | Mrkev mražená | |
| 1 l 1 l kuřecího vývaru (nebo zeleninového) | Vývar kuřecí | 1000 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | 15 g |
| chilli (podle chuti) | Chilli paprička sušená | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |