Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka zashuštěná pohankou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 477 kJ / 353 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,17 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,17 g |
| Tuky | 2,98 g |
| – nasycené | 0,82 g |
| – nenasycené | 1,98 g |
| –– mononenasycené | 0,78 g |
| –– polynenasycené | 1,21 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 31,56 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 544 mg |
| Sůl | 1,15 g |
| Sacharidy | 44,40 g |
| – cukry | 13,18 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 menší brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 plátek 1 plátek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 řapík 1 řapík celeru | Celer bulva čerstvá | 500 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 růžička 1 růžička květáku | Květák čerstvý | 50 g |
| 4 4 růžičkové kapustičky | Kapusta růžičková čerstvá | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 2 žampiony | Žampion čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce lahůdkového droždí | Droždí lahůdkové | 22.5 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce pohankové lámanky | Pohanka loupaná | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |