Nutriční hodnoty (Ječná kaše (řecky-ptisáni, latinsky-puls, pulmentum), základní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 364 kJ / 326 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,20 g |
| Tuky | 6,35 g |
| – nasycené | 0,88 g |
| – nenasycené | 5,47 g |
| –– mononenasycené | 4,23 g |
| –– polynenasycené | 1,25 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 9,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2,42 g |
| Sůl | 6,00 g |
| Sacharidy | 43,21 g |
| – cukry | 4,80 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 130 g 130 g ječného šrotu (krup) | ||
| 600 ml 600 ml vody | Voda | 600 ml |
| 80 g 80 g zeleného hrachu | Hrách žlutý loupaný sušený | 80 g |
| 3/4 lžičky 3/4 lžičky soli | Sůl mořská | 6 g |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 5.5 ml |