Nutriční hodnoty (Perníkový dort i pro diabetiky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 14
| Energie | 20 383 kJ / 4 872 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 94,38 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 56,88 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,50 g | 
| Tuky | 322,34 g | 
| – nasycené | 125,48 g | 
| – nenasycené | 179,79 g | 
| –– mononenasycené | 131,28 g | 
| –– polynenasycené | 48,51 g | 
| ––– omega 3 | 3,61 g | 
| Vláknina | 50,00 g | 
| Cholesterol | 1,41 g | 
| Sodík | 1,00 g | 
| Sůl | 2,29 g | 
| Sacharidy | 373,27 g | 
| – cukry | 42,87 g | 
| ––– laktóza | 31,67 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g | 
| 125 g 125 g Hery | Margarín | 125 g | 
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g | 
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g | 
| 2-2,5 dl 2-2,5 dl mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 225 ml | 
| 300 g 300 g špaldové celozrnné mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 300 g | 
| 1 1 prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g | 
| 1 1 velká lžíce medu | Med nepasterovaný | |
| 2 lžíce 2 lžíce práškového sladidla se stévií | E951 - Aspartam | |
| 1 1 vrchovatá lžíce kakaa | Kakao prášek | |
| 2 hrsti 2 hrsti vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
| 2 lžičky 2 lžičky instantní kávy | Káva instantní sušená | 10 g | 
| trochu trochu horké vody | Voda | |
| 150 g 150 g tuku Zlatá Haná | Margarín máslový | 150 g | 
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g | 
| 1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g | 
| 4 dl 4 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml | 
| 3 3 velké lžíce kokosového krému (nebo sebrané "smetany" z kokosového mléka) | ||
| silná káva na pokapání | Káva espresso | |
| čerstvé jahody (nebo mražené) | Jahody čerstvé | |
| kokosové hoblinky | Čokoláda mléčná 30% | |
| ovoce | Jahody čerstvé |