Nutriční hodnoty (Kefírová buchta sypaná mandlovými lupínky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 17 693 kJ / 4 229 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 51,75 g |
| Tuky | 222,06 g |
| – nasycené | 47,42 g |
| – nenasycené | 158,80 g |
| –– mononenasycené | 113,40 g |
| –– polynenasycené | 45,40 g |
| ––– omega 3 | 12,83 g |
| Vláknina | 27,50 g |
| Cholesterol | 406 mg |
| Sodík | 4,52 g |
| Sůl | 0,91 g |
| Sacharidy | 461,30 g |
| – cukry | 203,60 g |
| ––– laktóza | 25,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 1 PL 1 PL sody | Jedlá soda | 15 g |
| 150 ml 150 ml oleje | Olej řepkový | 150 ml |
| 500 ml 500 ml kefíru | Kefír | 500 ml |
| 2 PL 2 PL kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 1 1 vejce M (nebo 2 S) | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 tabulka 1 tabulka čokolády na vaření | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
| 200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| mandlové lupínky (množství dle uvážení) | Mandle loupané |