Vepřová játra v bláně

Marynka Kuchařka: Marynka

Doba přípravy: 30 min 4 porce Pokrmy z vnitřností 2 názory

Suroviny

60 dkg vepřových jater
vepřová blána
pepř
česnek
sůl
trochu sádla na pánev
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra nakrájíme na plátky, opepříme a každý plátek z obou stran potřeme česnekem. Zhruba jeden stroužek na jeden plátek.

  2. Rozprostřeme vepřovou blánu, každý plátek zabalíme a zajistíme párátky.

  3. Opékáme na pánvi ne moc zprudka asi 3-4 min po každé straně, aby byla játra propečená. Sádla použijeme málo, blána se vyškvaří. Hotová játra osolíme.

  4. Podáváme s chlebem nebo bramborami, ale vždy se syrovou zeleninou a hlavně tatarskou omáčkou, která jídlo velmi dobře doplní a zjemní.

Poznámka

U nás je to velmi preferované jídlo hlavně po zabíjačce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová játra v bláně

  • Marynka Marynka(autorka receptu)

    Sekanou také. Ale játra v této úpravě jsou křehounká a šťavnatá. Může být k nim i bramborová kaše a kdo má dobrý žlučník i hranolky. Náš řezník si je o zabíjačce vždy přeje k večeři.

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Novinka - do blány motám sekanou. Játra nemusí být vůbec špatná a obzvláště s tím "maskovaným" česnekem.;-);-);-)

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřová blána játra recepty játra pečená v bláně pečená játra v blaně pečené játra v blaně veprova játra pečená v blane blána na játrech vepřova jatra recepty maso a játra ve vepřové bláně játra vepřová na pepři maso pečené v bláně jatra pecene v blane vepřové vnitřní sadlo játra vepřová recepty z jater játra recepty jater opakane jatrra v blaně vepřové plátky se zeleninou v bláně veprove maso pecene v blane