Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra v bláně

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

13. 12. 2010 17:05

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie2 950 kJ / 705 kcal
Bílkoviny116,40 g
Tuky16,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,85 g
Sodík 582 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy23,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

U nás je to velmi preferované jídlo hlavně po zabíjačce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

22. 6. 2022 17:14

Merylas: U nás v Ov ji mají běžně..:-) Výborná záležitost.

Merylas Merylas (moderátorka)

22. 6. 2022 15:16

satelit: Když se vám dělá špatně, tak ji nemusíte přece používat. Nevidím ve vašem komentáři nic přínosného pro recept. Pro mnohé to je pochoutka a nejen pro starší generaci. Kdo byl zvyklý na domácí zabijačky, tak obzvlášť s nostalgií vzpomíná na tu vůni a chuť. Balila se do toho sekaná, většinou uprostřed s panenkou.

vosje: Ptejte se po bránici. ;-) Většinou ji pod tímto názvem prodávají. Spíš ji mají v menších řeznictvích, u nás ve městě ji běžně mají ve třech různých a nemám problém ji koupit. Ale je to Slezsko. Koukala jsem, jestli mají i pobočky v Brně, tak nemají. :-K

vosje vosje

22. 6. 2022 06:35

hospodyne: Bydlím v Brně, což je Jihomoravský kraj, ale blánu jsem v krámě v dnešní době nikde neviděla. Ani mraženou. Prosím vás, ve kterém obchodě ji běžně mívají? A pod jakým názvem (třeba jsem nepoznala, že to je ta blána). Mražená mi nevadí, hlavně, kdybych ji konečně sehnala. Děkuji.

hospodyne

21. 6. 2022 20:32

:-K satelit: ta blána se úpravou vyškvaří a pokud kousek ne, dá se lehce stáhnout a dát stranou.:-)

hospodyne

21. 6. 2022 20:30

:-K Marie Svarcova: jestli máte možnost, v Globusu je možné ji bez problémů koupit. Jinak u řezníka, který bere maso z menších jatek, ne kombinátu. Nebo který má vlastní porážku. Musí se objednat, tady v Čechách na pultě běžně není. Na jižní Moravě je mražená běžně k dostání.
Pan Polreich kdysi radil ji nechat rozmrazit v lehce octové vodě. Čerstvou jen octovou vodou opláchnout, ona hezky zpevní.:-)

satelit

21. 6. 2022 17:11

Už, když čtu ten název receptu, dělá se mi špatně. Z té blány, br.

Marie Svarcova Marie Svarcova

21. 6. 2022 07:41

:-)<3:yes: asi bych si pochutnala ale kde dnes vzít blánu. Ptala jsem se v několika masnách a zabíjačky už 25 let neděláme - škoda.:-K

casino casino

23. 5. 2022 14:19

hospodyne: "... hovězí játra, která jsou výrazně jemnější než vepřová. " :-O
Neuvěřím, dokud neokoštuju...;-)

hospodyne

23. 5. 2022 12:17

:-K včera jsme v této úpravě grilovali hovězí játra, která jsou výrazně jemnější než vepřová. K tomu spousta čerstvé zeleniny, různé dipy a čerstvý kvasový chléb. Děti měly brambory. Naprostá ambrozie!!!:-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

26. 11. 2020 12:25

Jdu nekde koupit jatra, nez si oslintam tablet.<3

Marynka

13. 12. 2010 19:12

Sekanou také. Ale játra v této úpravě jsou křehounká a šťavnatá. Může být k nim i bramborová kaše a kdo má dobrý žlučník i hranolky. Náš řezník si je o zabíjačce vždy přeje k večeři.

Colombo65 Colombo65

13. 12. 2010 19:01

Novinka - do blány motám sekanou. Játra nemusí být vůbec špatná a obzvláště s tím "maskovaným" česnekem.;-);-);-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: vepřová blána játra recepty játra pečená v bláně pečená játra v blaně pečené játra v blaně veprova játra pečená v blane blána na játrech vepřova jatra recepty maso a játra ve vepřové bláně játra vepřová na pepři maso pečené v bláně jatra pecene v blane vepřové vnitřní sadlo játra vepřová recepty z jater játra recepty jater opakane jatrra v blaně vepřové plátky se zeleninou v bláně veprove maso pecene v blane

Suroviny: játra vepřová, blána tuková vepřová, pepř, česnek, sůl, sádlo

TopRecepty.cz

Vepřová játra v bláně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bn8W