Nutriční hodnoty (Telecí ossobuco a šafránové rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 42 415 kJ / 10 137 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 275,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 36,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 238,29 g |
| Tuky | 139,79 g |
| – nasycené | 59,98 g |
| – nenasycené | 51,68 g |
| –– mononenasycené | 28,53 g |
| –– polynenasycené | 23,15 g |
| ––– omega 3 | 0,81 g |
| Vláknina | 399,26 g |
| Cholesterol | 162 mg |
| Sodík | 2,94 g |
| Sůl | 3,08 g |
| Sacharidy | 1 684,48 g |
| – cukry | 1 218,75 g |
| ––– laktóza | 3,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 telecí kližky s morkovou kostí | Hovězí kližka | |
| 1 1 větší šalotka | Šalotka čerstvá | |
| kousek kousek pórku | Pórek čerstvý | |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| 400 400 g rajčat v plechovce | Rajče červené čerstvé | 24000 g |
| 300 ml 300 ml bílého vína | Víno bílé suché | 300 ml |
| 1 l 1 l masového vývaru | Vývar masový | 1000 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 1 hrst 1 hrst hladkolisté petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| kůra z 1 kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | 90 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 1 hrnek 1 hrnek rýže | Rýže bílá | 250 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 100 ml 100 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| špetka špetka šafránu | Šafrán sušený | |
| horký drůbeží vývar (podle potřeby) | Vývar kuřecí | |
| 1 plátek 1 plátek studeného másla | Máslo kravské | 10 g |
| 100 g 100 g parmazánu | Parmezán | 100 g |