Nutriční hodnoty (Telecí ossobuco a šafránové rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 42 415 kJ / 10 137 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 275,24 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 36,95 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 238,29 g |
Tuky | 139,79 g |
– nasycené | 59,98 g |
– nenasycené | 51,68 g |
–– mononenasycené | 28,53 g |
–– polynenasycené | 23,15 g |
––– omega 3 | 0,81 g |
Vláknina | 399,26 g |
Cholesterol | 162 mg |
Sodík | 2,94 g |
Sůl | 3,08 g |
Sacharidy | 1 684,48 g |
– cukry | 1 218,75 g |
––– laktóza | 3,32 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 telecí kližky s morkovou kostí | Hovězí kližka | |
1 1 větší šalotka | Šalotka čerstvá | |
kousek kousek pórku | Pórek čerstvý | |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
olivový olej | Olej olivový | |
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
400 400 g rajčat v plechovce | Rajče červené čerstvé | 24000 g |
300 ml 300 ml bílého vína | Víno bílé suché | 300 ml |
1 l 1 l masového vývaru | Vývar masový | 1000 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
1 hrst 1 hrst hladkolisté petrželky | Petržel nať čerstvá | |
kůra z 1 kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | 90 g |
olivový olej | Olej olivový | |
1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
1 hrnek 1 hrnek rýže | Rýže bílá | 250 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
100 ml 100 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
špetka špetka šafránu | Šafrán sušený | |
horký drůbeží vývar (podle potřeby) | Vývar kuřecí | |
1 plátek 1 plátek studeného másla | Máslo kravské | 10 g |
100 g 100 g parmazánu | Parmezán | 100 g |