Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Telecí ossobuco a šafránové rizoto)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie42 415 kJ /
10 137 kcal
Bílkoviny275,24 g
– z toho živočišné bílkoviny36,95 g
– z toho rostlinné bílkoviny238,29 g
Tuky139,79 g
– nasycené59,98 g
– nenasycené51,68 g
–– mononenasycené28,53 g
–– polynenasycené23,15 g
––– omega 30,81 g
Vláknina399,26 g
Cholesterol 162 mg
Sodík 2,94 g
Sůl3,08 g
Sacharidy1 684,48 g
– cukry1 218,75 g
––– laktóza3,32 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4 4 telecí kližky s morkovou kostí Hovězí kližka
1 1 větší šalotka Šalotka čerstvá
kousek kousek pórku Pórek čerstvý
4 stroužky 4 stroužky česneku Česnek čerstvý 28 g
olivový olej Olej olivový
30 g 30 g másla Máslo kravské 30 g
hladká mouka Mouka pšeničná hladká
400 400 g rajčat v plechovce Rajče červené čerstvé 24000 g
300 ml 300 ml bílého vína Víno bílé suché 300 ml
1 l 1 l masového vývaru Vývar masový 1000 ml
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku Česnek čerstvý 17.5 g
1 hrst 1 hrst hladkolisté petrželky Petržel nať čerstvá
kůra z 1 kůra z 1 citronu Citrón čerstvý 90 g
olivový olej Olej olivový
1 1 šalotka Šalotka čerstvá
1 hrnek 1 hrnek rýže Rýže bílá 250 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
100 ml 100 ml suchého bílého vína Víno bílé suché 100 ml
špetka špetka šafránu Šafrán sušený
horký drůbeží vývar (podle potřeby) Vývar kuřecí
1 plátek 1 plátek studeného másla Máslo kravské 10 g
100 g 100 g parmazánu Parmezán 100 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.