Nutriční hodnoty (Vepřová plec ve smetanové znojemské omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 325 kJ / 795 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 76,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,13 g |
| Tuky | 44,58 g |
| – nasycené | 20,33 g |
| – nenasycené | 19,66 g |
| –– mononenasycené | 15,79 g |
| –– polynenasycené | 3,87 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 277 mg |
| Sodík | 229 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 19,07 g |
| – cukry | 8,50 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g vepřové plece | Vepřová plec | 350 g |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky na poprášení masa | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 30 30 g plátek slaniny | Špek | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 500 ml 500 ml vývaru /hovězí nebo vepřový | Vývar masový | 500 ml |
| 4-5 4-5 znojemských okurek | Okurka salátová čerstvá | |
| 4 lžíce 4 lžíce láku | ||
| 100 ml 100 ml smetany 30% | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |